Vliegen

last van vliegen

Met name in de zomer hebben we veel last van vliegen. Lekker weer, warmte en voor je het weet wemelt het van de vliegen om je heen… Vervelend en vies.

Verreweg de meeste vliegen in huis zijn huisvliegen (Musca Domestica), of ook wel kamervliegen. Ze zijn grotendeels zwart /donkergrijs van kleur en hebben grote, bruinrode ogen en worden gemiddeld 6-8 mm groot. Huisvliegen bijten of steken niet. 

Ze komen af op eten, etensresten en ander (rottend) afval. Ze hebben een enorm sterk reukvermogen en zodra iets lekkers wordt geroken, komen ze erop af.

Heb je last van zwermen vliegen die allemaal bij elkaar zitten? 
Grote kans dat je te maken hebt met 
klustervliegen>>

Last van vliegen; vervelend en onhygiënisch

Niemand vindt het fijn om vliegen in huis te hebben. Ze gaan op alles zitten, vooral in de keuken en ook op jezelf. Dat is niet alleen vervelend, maar vooral erg onhygiënisch.

De poten, vleugels en mond van vliegen zitten bomvol bacteriën.

Vliegen leggen eitjes, voeden zich en verblijven graag op dode dieren, rottend afval en uitwerpselen, alwaar ziekteverwekkers opgelopen worden. Bacteriën, virussen en parasitaire wormen worden opgepikt terwijl ze afval eten en deze kunnen worden overgedragen op ons eten en eetgerei. 
Deze ziekteverwekkers kunnen allerlei infectieziekten bij ons veroorzaken. 

Wat te doen als je last hebt van vliegen?

Ze komen ieder jaar weer terug en ook als je ze net uit huis hebt, is de kans groot dat ze morgen weer verschijnen. Wat dus te doen tegen vliegen..?

Het eerste wat je kunt doen is dus kijken waarom je last hebt van deze onruststokers.

Is er een aanwijsbare bron in of om het huis (denk aan een dode muis in de tuin of op zolder bijvoorbeeld)? Of is het huis eigenlijk wel aan een flinke schoonmaakbeurt toe..?

Wetende dat ze op afval en etensresten afkomen, is de boel schoonmaken en schoonhouden essentieel in de strijd tegen vliegen (en ander ongedierte).
Op de pagina vliegen in huis vindt je heel veel praktische tips om de beestjes te bestrijden en te voorkomen.

Als naar de bron gekeken is, kun je de vliegen gaan verjagen / bestrijden. We hebben allerlei handige en effectieve trucs op een rijtje gezet op de pagina vliegen verjagen.